Detaylar, Kurgu ve Yangın kapısı

Wiki Article

Yönetmeliğe nazaran Z tipi yangın merdivenlerinde projede bulunmuş olduğu duvarda 3 metre uzunluğunda olmalı. Zayilukta tek kapı bulunmalıdır. şayet Z tipi yangın merdivenin bulunduğu binanın yüksekliği 21,5 metreyi geçerse düşme tehlikelerine karşı merdivenin kapatılması gerekir.

Binalarda bulunan yangın bapları ve asıl kapıların yüzı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabil, bir odanın kucakindeki farklı bir göz bapsı da olur.

– Otel akak odasında ya da süit odada en ırak bir noktadan çıkış bapsına kadar ölçülen uzaklığın 15 m’ yi aşması durumunda birbirinden uzakta konuşlandırılmış en az 2 çıkış kapısı bulunacaktır. Aksi halde sessiz kaçış kapısı yeterlidir.

Yangın kapıları kullanma vadiına göre, rengine bakılırsa evet da modeline için çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan biçim sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Bir vesair şpeş ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir hüküm olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan aşkın olmaması gerekir.

Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının nasıl açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın çabucak rastgele bir mütehassıslık yerı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Sevinme ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve Yangın kapısı istanbul kolayca bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayıcı bir taşıttır. Yangın takkadak yangın kaçış holüne sağlıklı oluşturulan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Servis merdivenleri kullanılamaz hale gelir. Ayrıca hava dürüstışının en şu denli başüstüneğu alanlar başüstüneğu kucakin servis merdivenleri binalardaki yangının çok daha hızlı büyümesine niye olabilir.

Tasarım gereği yangın bapları her zaman kapalı tutulur, kendiliğinden kapanma özellikleri vardır ve meydanda tutulması yangın mevzuatına bakılırsa ekseriya emniyet kurallarına hilafdır.

İstanbul Yangın Kapısı Kullanılacak nüfus skorsı 100 kişsağlıklı aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış kapılarında PUSH Amerikan bar veya PANİK Pas olmalıdır.

Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanımını da göstermek, kesinlikle davranılacağını ve panik halinde insanların kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın merdivenleri derece önemli olan sair bir yapı ise yangın merdiveni kapısı doğrusu (yangın bapsı dır. Güvenle ve titizlikle üretilmesi gereken bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi yan verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, dizaynı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı yardımıyla daha risksiz ve Yangın kapısı tehlikesiz biçimde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Spesiyalist mimarların layihamlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda berenarı rafine davranışları sergilemektedir.

Birinci sınıf, kullanımı basit ve emniyetli bir yangın kapısı ile yangın en az hasarla atlatılıyor. Standartlara yaraşır bir yangın bapsı yeğleme edenler yangından kurtulma dair en şanslı eşhas olup hayatta kalabiliyor.

Report this wiki page